engage.poliprespa.gr

Back to Νέα
Posted by: dmsclab Comments: 0

engage.poliprespa.gr

Συνδέοντας την τοπική κοινότητα της Πρέσπας με τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής

Το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (Society for the Protection of Prespa), δημιούργησε και υποστηρίζει τη λειτουργία της συμμετοχικής πλατφόρμας engage.poliprespa.gr, με στόχο να φέρει κοντά την τοπική κοινότητα της Πρέσπας και να προωθήσει δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω της πλατφόρμας engage.poliprespa.gr, οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για δράσεις, να δηλώσουν συμμετοχή σε δράσεις και εθελοντικές πρωτοβουλίες, να γράψουν τις δικές τους προτάσεις, απόψεις, παρατηρήσεις και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινότητας Poliprespa.

Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί μέρος του κεντρικού ιστοτόπου poliprespa.gr, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ο διαδικτυακός τόπος συνάντησης για τους κατοίκους, τους επισκέπτες, τους μελετητές, αλλά και όλους τους φίλους της Πρέσπας.

Στόχος του Poliprespa είναι να συνδέσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται και νοιάζονται για την Πρέσπα.

To Poliprespa ξεκίνησε ως πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών. Τώρα, συνεχίζεται ως διαδικτυακός τόπος, που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χρήσιμο και ενεργό κόμβο για να γνωρίσουμε την Πρέσπα, να ενημερωθούμε για δράσεις και εκδηλώσεις, να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ φορέων, κατοίκων, εθελοντών και να διαδώσουμε γνώσεις και περιβαλλοντικές αξίες.

Έτσι, μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για όλα όσα συμβαίνουν στην Πρέσπα, να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες και να συμμετέχουν σε δράσεις για την περιοχή. Το πρόγραμμα Poliprespa, που υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συμβάλλει στην ενεργοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών για την προστασία και ανάδειξη της Πρέσπας.

Επιπλέον, για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την περιοχή με έναν διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο, η πλατφόρμα game.poliprespa.gr προσφέρει το παιχνίδι «Εξερευνώντας την Πρέσπα», όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Πρέσπας, συνδυάζοντας ψυχαγωγία και γνώση. To παιχνίδι δημιουργήθηκε από το faze design studio και για τον σχεδιασμό του βραβεύτηκε στον διαγωνισμό ΕΒΓΕ το 2023.

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: https://www.facebook.com/poliprespa

Instagram: https://instagram.com/poliprespa

YouTube: https://youtube.com/@poliprespa/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Νέα